Manon Sikkel

Is liefde besmettelijk? Door IzzyLove


liefdeklein

Is liefde besmettelijk? Door IzzyLove (2008). Bekroond met de Hotze de Roosprijs 2009 en de Debuutprijs van de Jonge Jury 2010.

Ook verkrijgbaar als luisterboek (Uitgeverij Rubinstein)

Over het boek

Waarom krijg je buikpijn als je verliefd bent? Waarom word je wel verliefd op de een en niet op de ander? Kun je zoenen leren? Hoe kun je iemand laten weten dat je hem of haar leuk vindt? Hoe maak je het aan? En hoe maak je het uit? Waarom lopen beroemde liefdesverhalen altijd slecht af? In Is liefde besmettelijk? geeft Isa Strombolov – onder de naam Izzylove -antwoord op al deze vragen en nog veel meer.

Isa Strombolov woont met haar vader en moeder in Amsterdam. Ze heeft een broertje, twee hartsvriendinnen, een beste vriend én een eigen laptop. Sinds een paar maanden heeft Isa haar eigen website met een weblog. In dit computerdagboek schrijft ze elke dag over belangrijke dingen. Zoals over alles wat maar met de liefde te maken heeft.

En omdat haar vader en moeder het altijd druk hebben en vreselijk vergeetachtig zijn, mag ze zo vaak achter de computer als ze maar wil. Ook al zit er op de rand van het beeldscherm een plakkertje waarop staat: ‘Niet te lang achter de computer zitten!’

Maar dan wordt Isa voor het eerst van haar leven echt verliefd. En omdat ze overvallen wordt door haar eigen, gekke gevoelens, doet ze alles precies anders dan ze zou willen doen. De jongen van haar dromen is Tristan, een nieuwe jongen in de klas die net met zijn moeder vanuit Spanje naar Nederland is gekomen. In plaats van hem gewoon te zeggen dat ze hem leuk vindt, verzint ze een niet bestaand vriendje. Eerst doet ze dat omdat ze denkt dat hij haar niet leuk vindt, maar al snel merkt ze dat hij jaloers is op haar verzonnen vriendje. Op haar weblog kan Isa precies uitleggen wat liefde is en wat je er allemaal tegen kunt doen, maar in haar eigen leven wordt de liefde een steeds grotere puinhoop. En net als ze besluit om haar verzonnen vriendje te laten verdwijnen, duikt hij ook nog in het echt op in haar leven. Althans, iemand die als twee druppels op hem lijkt. Nu moet Isa kiezen, tussen een gedroomde jongen en de jongen van haar dromen.

%d bloggers liken dit: