Manon Sikkel

Elvis Watt, een koffer met geld


een koffer met geld omslag

Elvis Watt, een koffer met geld (2014), Tiplijst Nederlandse Kinderjury 2015

Hihaaaaaaaaa!!! Elvis Watt een koffer met geld staat op de Tiplijst van de Nederlandse Kinderjury 2015. Stemmen kan vanaf 4 maart 2015 via www.kinderjury.nl.

Boekbespreking

Houd jij je boekbespreking over Elvis Watt, een koffer met geld? Weet dan dat de meeste kinderen een acht of een negen krijgen van hun meester en juf. Waarom? Omdat het zo’n leuk boek is. Vind je dat niet hoog genoeg en wil je een tien? Gebruik dan een van de onderstaande tips.

Vertel waar het boek over gaat

Elvis Watt is de rijkste jongen van het stadje Sonsbeek. Sinds hij een envelop met daarin twee miljoen heeft gekregen, kan hij kopen wat hij wil: honderd potten pindakaas, een helikopter of een huis met een zwembad op het dak. Er zijn alleen geen winkels meer waar hij iets kan kopen, want die zijn één voor één gesloten. Het stadje lijkt wel een spookstad. Kan Elvis Sonsbeek nog redden? Of heeft hij hulp nodig van de rijkste man ter wereld: Benjamin Spoek…

En belangrijk: verklap niet alles wat er in het boek gebeurt (bijvoorbeeld niet wat er met de opa van Elvis gebeurt!!!)

Vertel iets over de hoofdpersonen

Elvis Watt, Frieda Watt, Zoef Honing

ijsjebankje

En vertel iets over de zussen van Ole en kies een leuke scene voor om voor te lezen. Bijvoorbeeld de scene waarbij Femke en Elvis een koffer met geld laten staan bij de grote boom. En vergeet uiteraard niet te vertellen over Benjamin Spoek, de multibultibiljonair.

stretchlimo

Laat zien waar Elvis woont. Gebruik de plattegrond van Sonsbeek in je Powerpoint

schutblad sonsbeek

Deel de brief uit van Benjamin Spoek

Wat je ook kunt doen is de brief die Benjamin Spoek iedereen in de bus gooit printen en in een envelop doen. Doe er dan ook een geprint briefje van 8000 euro bij!

8000 euro boekenbeurt

Beste meneer, of mevrouw,

Mijn naam is Benjamin Spoek. U kent mij wel van dat grote huis dat aan de andere kant van de rivier staat. Ik ben miljonair. Ik heb ook het Kersenbomenbos gekapt. Het spijt me. Daarom heb ik besloten om alle mensen van Sonsbeek achtduizend euro te geven. Ik wil dat u van dat geld een kersenboom koopt. Zet die in uw tuin. De rest van het geld is om mooie spullen te kopen. Koop ze niet in de Winkel van Spoek. Koop ze bij de leuke kleine winkels. Sonsbeek moet weer het mooiste stadje van de wereld worden. U mag het geld ook geven aan zwerfkatten of kinderen die geen huis hebben. Ik vind de arme mensen en de zielige dieren heel belangrijk!!!!!!!!!!!

Benjamin Spoek

Vertel wat je van het boek vindt

Dat is misschien nog wel het belangrijkste van je boekbespreking: wat jij ervan vindt. Moest je lachen? Vond je het zielig? Vond je het razend spannend? Vond je het het leukste boek dat je ooit in handen hebt gehad? Zou je het boek aan je klasgenoten aanraden? En zo ja, waarom? Heb je ook andere boeken gelezen van Manon Sikkel? Vond je die net zo leuk als deze?

Vertel iets over Manon Sikkel

Kinderjury 2014 (c) Gerlinde de Geus

Je kunt vertellen dat ze psychologie heeft gestudeerd en dat ze op een universiteit in Londen heeft gestudeerd. Dat ze getrouwd is en twee kinderen en twee stiefkinderen heeft. Dat ze soms in een heel groot huis in Amsterdam woont en soms in een boerderij in Gelderland (in het plaatsje Voorst). Dat ze al drie keer de prijs van de Nederlandse Kinderjury heeft gewonnen en dat iedereen die dat wil ook in 2015 weer op haar boek kan stemmen, want Elvis Watt een koffer met geld staat op de tiplijst van de kinderjury. Stemmen kan via http://www.kinderjury.nl

En natuurlijk kun je ook vertellen dat Manon Sikkel heel aardig is en slim en grappig en steenrijk, maar dat hoeft niet:)

Vertel iets over Annet Schaap

Annet Schaap is de illustratrice van de Elvis Watt-boeken. Ze is heel erg beroemd. Ze heeft ontzettend veel boeken getekend, zoals Meester Jaap, Superjuffie, Hoe Overleef Ik en Elvis Watt. Op de foto zie je haar links van Manon Staan. Dat was tijdens de prijsuitreiking van de Nederlandse Kinderjury 2014.

Houd een interview

Om je boekenbeurt of spreekbeurt nog leuker te maken kun je een kort interview houden met Manon Sikkel. Denk goed na over je vragen want je mag er maar vijf stellen. Zorg wel dat je leuke, originele vragen stelt. Dus niet: heb je huisdieren? Maar: hoe heten je huisdieren? En niet: hoe oud ben je? (Manon is geboren op 15 september 1965, dus reken zelf maar uit), maar: Wie zou je het liefste willen zijn als je 1 dag met iemand mocht ruilen? Stuur je vragen naar manonsikkel@hotmail.nl. Als het goed is – en ze niet op vakantie is – heb je binnen twee weken antwoord.

Heel veel succes met je boekbespreking/boekenbeurt/spreekbeurt

%d bloggers liken dit: