About

Ik ben Manon Sikkel, schrijver en journalist. Ik kan daar van alles over vertellen, maar het schijnt dat bezoekers van websites niet van lange teksten houden. Daarom houd ik het kort. Ik zeg: lees mijn boeken.

Na mijn studie psychologie (Universiteit van Amsterdam) en literatuurwetenschap (London School of Economics) volgde ik de postdoctorale opleiding wetenschapsjournalistiek aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Acht jaar lang schreef ik de kinderpagina’s voor Natuurbehoud, het tijdschrift van Natuurmonumenten en daarnaast schreef ik voor bijna elke krant en elk tijdschrift dat bestaat, waaronder Allerhande, Grasduinen, Vrij Nederland, Viva, Marie Claire, Arts en Auto, De Liefde, Yoga Magazine en Mind Magazine. Vier jaar lang was ik redacteur bij Psychologie Magazine. In 2011 vertrok ik daar omdat ik het werk niet meer kon combineren met kinderboeken schrijven. In diezelfde tijd schreef ik ook nog een lesmethode over natuur en techniek voor uitgeverij Malmberg. Ik publiceer nog regelmatig in onder andere het Parool, Psychologiemagazine, Quest Psychologie, Libelle of voor de Vlaamse Opera in Antwerpen. Tot 2019 werkte ik ook nog voor de Erasmus Universiteit Rotterdam en maakte ik social media posts voor de politie. Maar nu schrijf ik voornamelijk kinderboeken.

Prijzen die ik gewonnen heb:

Met ingang van 10 april 2019 ben ik officieel de Nederlandse Kinderboekenambassadeur

Sinds 2013 heeft Nederland een Kinderboekenambassadeur, geïnspireerd op het Britse Children’s Laureate, die inmiddels in meer dan tien landen bestaat. De Kinderboekenambassadeur vraagt aandacht voor kinderboeken in binnen- en buitenland en benadrukt dat (voor)lezen een groot verschil kan maken in het leven van jonge mensen.

Search for a Topic
Categorieën
  • Geen categorieën
Posted Recently
    Submissions

    Would you like to contribute as an editor or a writer to our blog? Let us know all the details about yourself and send us a message.

    %d bloggers liken dit: