Blog

Hoi!

Hoi, ik ben Manon Sikkel, kinderboekenschrijver en kinderboekenambassadeur. Ik ben die op de foto links, in die rode jurk. Deze kinderboekenweek heb ik besloten om iets te schrijven over de scholen, winkels en bibliotheken die ik bezoek.Ik ben dus op tournee!

De boekenbende van Rilland

De kinderboekenweek duurt – de naam zegt het al – een week. Maar voor de meeste kinderboekenschrijvers en -illustratoren duurt de week wel drie weken! De mijne begint vandaag, op 28 september 2021. Ik bezoek een plaatsje dat Rilland heet! Die naam vind ik nu al geweldig. Ik denk dat ik er een boek over ga schrijven. En ik ga er ook nog een Boekenbende ontmoeten. De boekenbende van Rilland. Klinkt dat niet nu al als een super spannend avontuur?

Over mij

Hoi, ik ben Manon Sikkel, kinderboekenschrijfster. In 2008 verscheen mijn eerste kinderboek, Is liefde besmettelijk door IzzyLove. Dat was niet zo’n goed verzonnen titel, maar ik won er gelijk twee debuutprijzen mee. Dus met het boek zelf was niks mis denk ik. Sindsdien heb ik bijna 40 boeken geschreven en sinds 2019 ben ik ook nog kinderboekenambassadeur.